18 Mayıs 2018 Cuma

Kudüs İçin

Bir gezi yazısı yazmak için geçtim masanın başına; lavantalardan, zambaklardan, güllerden ve gelinciklerden bahsedecektim size. Çiçeklerden, renklerden, gökyüzünden, doğa olaylarından, nimetlere şükürden konuşacaktık. Ama biliyoruz ki yaprak döküyor bir yanımız , diğer yanımız bahar bahçe iken. Çiçekli, şiirli şehirlerden, direnişin şehrine çeviriyoruz kalemimizin rotasını; Kudüs’e...
Gidemediğimiz göremediğimiz her şehir bizde biraz eksik ama Kudüs tam. Kudüs içimizde, yerleşik vaziyette.. Hiç bir depremin, yangının yok edemeyeceği köklere sahip. Şimdi dualarımız bahçelerimizi sulamak için değil Kudüs’ün yangınını söndürmek için akıyor kalplerimizden. 
Zaman Kudüs için işliyor, gözyaşları Kudüs için düşüyor yanaklarımızdan. Yüreklerimizde ki engelleri kaldırıyoruz birer birer çünkü görüyoruz onlar engel tanımıyor. Hamdolsun dönüp içimize bakıyoruz nedir bizi tutan diye. 

Böyle hayal etmemiştim bu gezi yazısını ama artık tüm yazılar  Kudüs için hatta tüm hayallerimiz de. Engellemiyoruz özgürlüğü düşleyen zihnimizi artık.. Tam da şu an da hayalimiz, rüyamız, hülyamız ve de rotamız Kudüs için.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder