27 Temmuz 2014 Pazar

Bu Bayram


Ramazan gidiyor. Ama geldiği gibi değil. Her zamanki neşesiyle gelemiyor bayram ramazanı gerçek bir ramazan gibi yaşayıp kardeşlerinin acılarını yüreklerinde hissedenlere. Bu defa bayram namazı cenaze namazı gibidir ölen yüzlerce şehidin ardından. Bayram onlarındır. Biz burada utancımızdan bayramı hak etmezken,onlar şehadet şerbetini içerek bayrama sahip oldular.

Ramazan gidiyor getirdiği neşeyi de yanında götürüyor bu sefer. Çocuklar götürüyor yanında daha oruç tutma yaşına erişememiş. Bebekler götürüyor yanında daha hiç bayram görmemiş.

Bazı çocuklar kalıyorlar.. Ama baş uçlarında bu bayram sabahında bayramlıklarını bulamıyorlar, babalarını bulamıyorlar. Kızların saçları güzel toplanmamış ,bir kızın saçını en güzel annesi toplar çünkü..

Bu bayram eksik, bu bayram buruk, bu bayram yetim ,öksüz  çocuklar. Tıpkı Filistin gibi.

Bu bayram biz alalım yetimlerin bayramlıklarını,saçlarını biz tarayalım kızların. Elimiz Filistin'e ulaşamıyor madem ulaşabileceği yere uzatalım elimizi. Ne de olsa ulaşamıyor diye geri çekmeyelim elimizi.. Bu bayram ilaç olalım o çocuklara yüzlerinde gülümseme olalım, kalplerine tohumlar saçalım..

Bu bayram elimizin ulaşamadığı yere kalbimizi ulaştıralım,dualarımız gitsin Filistin'e..

Çocuklar ve Filistin bu bayram ve her bayram ,bu gün ve her gün kimsesizler. Biz vesile olalım onların sahiplenilmesine, çocukların tebessümleri bizim kalplerimize değsin bu sene ve her sene...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder